Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Zelfgemaakte lamsrollade met kardemom en knoflook

Ingrediënten voor vier personen:

  • 2 stuks ontbeende lamsschouders
  • 500 g m’hamsa (handgerolde couscous)
  • kardemom
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 4 boterraapjes
  • 100 g gekookte kikkererwten
  • ½ bos knolselderij
  • 1 bosje bosuitjes
  • verse munt
  • 6 dl blanke lamsfond
  • olijfolie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze

Plooi de lamsschouders open, kruid ze met peper, zout, kardemomzaadjes en teentjes knoflook. Rol de schouders op en kleur ze aan in wat olijfolie. Bevochtig ze daarna met de lamsfond, en laat ze onder een deksel in een oven op 180°C een kwartiertje verder braiseren. Snij de wortelen, de raapjes en de knolselderij in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
Spoel de m’hamsa en gaar ze in de lamsfond.
Als het vlees gaar is, haal je het uit de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook, voeg de groenten toe in volgorde van gaartijd (eerst de wortelen, dan de raapjes en dan de knolselderij).
Schik de schouder in een schaal, verdeel de groenten er rond. Werk de jus af met verse munt, en serveer apart.

Dit is een recept in samenwerking met www.lamsvlees.nu.

Print