Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lamsvlees stoofschotel

NGREDIENTEN 4 personen

600 gram lamsvlees
2 eetlepels bloem
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
250 gram champignons
4-6 augurken
2 eetlepels zilveruitjes
2 eetlepels olie en 25 gram boter
1 eetlepel rode wijnazijn
1/4 liter rode wijn
1 bekertje creme fraiche
allesbinder
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes en doe het samen met zout, peper en paprikapoeder in het plastic zakje.
Snipper de ui en het teentje knoflook
Snijd de paprika in blokjes en de champignons en augurk in plakjes.
Bereidingswijze

Verhit olie en boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees, niet teveel tegelijk. Schep ze uit de pan en bak in het braadvet de ui, paprika, knoflook en champignons. Doe dan het vlees er weer bij en blus met de wijnazijn en de rode wijn en laat het geheel 20 minuten stoven. Voeg dan augurk en zilveruitjes erbij en roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bind desgewenst met allesbinder. Strooi de peterselie erover.

Print