Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% natuurlijk en 100% smaak.

Lamscurry van lamsschouder met gekonfijte citroen en rijst

Ingrediënten

  • 2 lamsschouders
  • 6 dl bruine lamsfond
  • 2 uien
  • 1 gekonfijte citroen (te koop op de mark t of in de uitheemse supermarkt)
  • ½ vanillestok
  • 1 eetlepel curry
  • 1 kleine kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 peulen kardemom

Bereidingswijze
Snij de uien in fijne reepjes en kleur ze aan in een ruime pot. Bak de lamsschouders, die in blokjes zijn gesneden, aan in olie tot ze mooi bruin zijn. Blus de pan met water en voeg alles toe aan de uien. Zet het vlees en de uien onder met de bruine lamsfond. Plet de kardemompeulen en gebruik enkel de zaadjes. Voeg deze samen met de andere ingrediënten toe aan het vlees, met uitzondering van de citroen. Laat het gedurende een uurtje op een zacht vuur garen, tot de lamsschouders doorbakken zijn. Haal de kaneelstok uit de curry. Voeg dan de in stukken gesneden citroen toe. Laat doorkoken en serveer met rijst.

Dit is een recept van www.lamsvlees.nu.

Print