Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

French Lamsbout

Ingrediënten

  • 2 lamsbouten French
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ oranje paprika
  • ½ gele courgette
  • ½ groene courgette
  • 2 bosuitjes
  • ½ venkel
  • 1 eetlepel kruidenboter
  • olijfolie

Bereidingswijze
Snij de groenten in blokjes en blancheer de groente. Neem het uit de pan, doe het in een vergiet en spoel het af met koud water en laat het uitlekken. Verwarm een braadpan met een antiaanbaklaag, voeg wat olijfolie toe en bak de boutjes rondom bruin en rosé van binnen in ca 16 tot 18 minuten. Verwarm ondertussen een wok of wadjan en voeg de kruidenboter toe en roerbak de groenten warm en beetgaar. Neem de bouten uit de pan en laat het vlees even rusten. Het aanbaksel uit de pan kunt u loskoken met wat lams- of kalfsfond en als jus serveren. Trancheer, met een scherp niet gekarteld mes, de boutjes ieder in 6 plakken. Verdeel uiteindelijk de 12 plakken over vier borden en leg de groenten ernaast.

Lekker met gekookte blonde linzen en geblancheerde courgettebloem.

Dit is een recept van www.lamsvlees.nu.

Print