Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% natuurlijk en 100% smaak.

Lamssteak met bosui en appelstroopjus

Ingrediënten

  • 1 zak halve krieltjes met schil à 450 g
  • zout
  • 1 bos worteltjes, geschrapt, schuine stukjes van 3 cm
  • 2.5 eetlepel bakken en braden vloeibaar
  • 2 pakjes lamssteak à 2 stuks
  • (versgemalen) peper
  • 4 bosuitjes, schuine stukjes van 1 cm
  • 0.5 dl rode port
  • 1 eetlepel appelstroop

Bereiden

Kook de krieltjes en worteltjes in water met zout gaar.

Verhit intussen het vloeibare bakvet.

Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak het 3 min. per kant op een hoog vuur.

Bak de bosuitjes mee.

Neem het vlees en de bosui uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.

Schenk voorzichtig de port en 2 dl heet water in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksels los.

Roer met een garde de stroop erdoor en leg de lamssteaks nog 1 min. in de saus.

Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en verdeel de bosuitjes erover.

Serveer ze met de saus, de krieltjes en de worteltjes.

Print