Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

S_2f99a6cb05

Stoofvlees van lam met chipsaardappelen

Ingrediënten voor vier personen
  • 1 kg lamsschouder
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 6 dl bruine lamsfond
  • snuifje suiker
  • enkele druppels azijn
  • peper en zout


Bereidingswijze
Snij de lamsschouder in blokjes, en kruid hem met peper en zout. Kleur hem kort aan in een hete pan. Bevochtig het vlees vervolgens met de lamsfond, en laat dat gedurende 1,5 à 2 uur sudderen op een zacht vuurtje.
Halveer de uien en snij ze daarna in fijne plakken. Kleur de uien in de pan tot ze gaar zijn.
Voeg een snuifje suiker toe, en karamelliseer ze lichtjes. Blus met enkele druppels azijn.
Bewaar enkele eetlepels ui voor de garnituur, en voeg de rest toe aan het stoofpotje.
Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.
Spoel ze af met koud water, en droog ze tussen een propere handdoek.
Bak de aardappelchips in een friteuse op 170°C. Kruid ze met zout.
Dresseer het gerechtje in een diep bord en schik het stoofvlees met daarop afwisselend ui en chips.

Eet smakelijk!

Dit is een recept in samenwerking met www.lamsvlees.nu.

Print