Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% natuurlijk en 100% smaak.

Gegrilde lamskoteletten

Ingrediënten
750 gram lamskotelet met bot
3 eetlepels olijfolie (+ extra om te grillen)
bosje verse rozemarijn (of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn)
bosje verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
rasp van een halve citroen
sap van een halve citroen
peper
zout
2 teentjes knoflook

Bereiding

Kerf de lamskoteletten met een scherp mesje. Wrijf de lamskoteletten in met peper, zout en de citroenrasp.

Hak de verse rozemarijn en tijm fijn. Als je gedroogde kruiden gebruikt hoeft dit niet. Dan doe je de gedroogde kruiden zo in een kom, die groot genoeg is voor alle lamskoteletten.

Doe 3 eetlepels olijfolie, de citroensap en de kruiden in een kom. Knijp ook de teentjes knoflook met een knoflookpers uit in de kom.

Roer alles goed dooreen tot je een geurige kruiden-citroenmarinade hebt.

Leg de lamskoteletten in de kom met de marinade. Hussel de koteletten door de marinade, zodat alle lamskoteletten goed bedekt zijn met de marinade.

Bedek de kom met alumimiumfolie en laat minstens een half uur op het aanrecht staan, zodat de smaken goed intrekken. Je kunt dit ook tevoren doen en de lamskoteletten in de koelkast laten marineren. Zorg er in dat geval wel voor, dat je de lamskoteletten minimaal een half uur voordat je ze gaat grillen uit de koelkast haalt om weer op kamertemperatuur te komen.

Verwarm de grillpan. Voeg een scheutje olijfolie toe om de koteletten te bakken. Bak de koteletten 2 tot 3 minuten aan beide kanten.

Neem de koteletten uit de grillpan en laat ze even rusten, voordat je ze serveert.

Print