Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lamsworstjes met bloemkool couscous

Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het op kamertemperatuur komen.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 tl gemalen komijn
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 8 lamsworstjes, Merguez of Chipolatas


BEREIDING
Verhit een scheut kokos of neutrale olie in een wok- of hapjespan en bak gesnipperde ui en knoflook glazig. Was en snij ondertussen alle groenten. Voeg gesneden blokjes aubergine, courgette en paprika toe en roerbak dit totdat de aubergine bruin van kleur wordt. Schep of schud regelmatig om tot de groenten zacht worden. Haal uit de pan en zet opzij tot nader gebruik.


Doe de gewassen bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal fijn tot de bloemkool korrelig is en op couscous lijkt. Heb je geen keukenmachine gebruik dan een rasp. Verwarm de pan weer op hoog vuur. Doe een scheutje olie in de pan en voeg de bloemkoolkorrels met flink wat gemalen peper, snufje zout en de komijnpoeder toe. Bak al omscheppend de bloemkoolkorrels 3 minuten aan en voeg daarna de bouillon en de gewokte groenten toe. Plaats een deksel op de wokpan en laat zachtjes stoven (ongeveer 10 minuten), totdat het vocht verdampt is.


Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur tot zeer heet. Wrijf de pan in met een beetje olie, dat doe je met een stuk keukenpapier. Leg de worstjes in de pan. Laat het vlees goed grillen totdat het worstje vanzelf los laat. Draai de worstjes een paar keer om met een vleestang. Grill de worstjes in 8 minuten gaar.


TIP
Serveer de bloemkoolcouscous in een grote schaal met de worstjes er bovenop en garneer met verse munt of koriander. Dit recept is ook geschikt als een Paleo gerecht.

Print