Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lamssteak met rode portsaus en pruimen

Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 lamssteaks
  • plantaardige olie
  • roomboter
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 50 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 250 gram rode port
  • 125 gram creme de casis
  • 500 gram rode wijn
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 4 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn


BEREIDING
Verwarm een brede kookpan. Maak de tenen knoflook en sjalot schoon. Snipper het sjalotje fijn, zet even aan in een klontje boter. Ris de tijm en rozemarijn en hak deze fijn. Voeg de kruiden samen met de hele knoflooktenen toe en laat even zweten. Blus af met wijn, port en crème de cassis. Breng het geheel aan de kook en laat de alcohol verdampen op middelhoog vuur. Voeg halverwege (tot een derde) het inkoken de pruimen toe. Voeg een snufje zeezout en gemalen peper toe.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt een klont boter met een scheutje neutrale olie. Dep de lamssteaks droog met keukenpapier. Wrijf het vlees aan beide zijden in met wat zeezout en gemalen zwarte peper. Bak het lamsvlees eerst goed aan op één zijde; hou het vlees een beetje in beweging met een tang. Daarna herhalen aan de andere zijde. Braad het vlees ± in 6 minuten mooi rosé. Haal de knoflooktenen uit de saus en “smeer” ze uit over het lamsvlees. Plaats de steaks op een warm bord en dek dit af met aluminiumfolie. Laat het lamsvlees ± 5 minuten rusten, snij de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes van gelijke dikte. Serveer de lamssteak in plakjes en maak het af met de warme portsaus en pruimen.

TIP: Lekker met aardappel mousseline en verse groenten van het seizoen.

Print