Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lamsrack met groene kruidenkorst

Haal het vlees uit de verpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170°C.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 lamsracks van ongeveer gelijke dikte
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 bosje verse peterselie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 eiwit


BEREIDING
Pel de knoflook, ris de tijm en haal de blaadjes rozemarijn van de takjes. Doe alle verse kruiden en de gedroogde sneetjes wit brood in een keukenmachine. Laat de machine kort draaien, tot een kruimelig en groen mengsel. Laat in een dun straaltje ongeveer 3 eetlepels olijfolie erbij lopen, terwijl de machine weer draait. Schud het kruidenmengsel op een plat bord.

Wrijf de lamsracks in met zeezout en versgemalen peper. Breek en splits 1 ei, bewaar het eiwit in een plat bord. Rol het vlees door het eiwit en daarna door het kruidenmengsel en druk stevig aan.

Leg de racks in de lengte in een braadslee met de kopse kanten strak tegen elkaar aan en de vetlaag naar boven. Plaats een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees. Let op, dat je het bot niet raakt. Schuif de braadslee net onder het midden in de oven en braad het vlees in 20 minuten rosé gaar. Bij een kerntemperatuur van 55°C mag het lamsvlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten in aluminiumfolie op een warm bord.

TIP
Eet je de lamsrack liever medium, haal hem dan pas uit de oven bij een kerntemperatuur van 62°C. Het lamsvlees zal tijdens het rusten nog doorgaren en is dan iets lichter van kleur en wat vaster van structuur.

Print