Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lamshoarma met zoete aardappel en zuurkool

Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram lamsshoarma
  • kokosolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 zoete aardappelen (bataten)
  • 500 gram verse zuurkool
  • 2 uien


BEREIDING
Stoof de zuurkool gedurende 30 minuten zachtjes in een pannetje met deksel. De zuurkool zal een beetje gaar en zoet worden. Schil de zoete aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in wat water (ze hoeven maar net onder te staan) in 12 minuten gaar. Giet de zoete aardappels af. Stamp lekker grof en voeg een snuf zeezout en zwarte peper toe naar smaak.


Pel en snipper de uien, fruit deze aan in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg de shoarma toe, deze is al lekker gekruid en heeft niets extra’s nodig.


Bouw nu je ovenschotel op in een vuurvaste schaal. Begin met de zuurkool. Verdeel hierover de shoarma met het bakvet en de uien en als laatste de zoete aardappelpuree.

Zet de ovenschotel een half uur in de oven op 180°C. Lekker met stoofpeertjes en kaneel.


TIP
Bestrooi met wat paneermeel en leg er enkele klontjes bovenop voor een extra bruin en krokant korstje.

Print