Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Gemarineerde lamsrack met geroosterde pastinaak uit de oven

Haal het vlees uit de verpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 lamsracks van ongeveer gelijke dikte
  • zonnebloemolie
  • 1 roomboter
  • 1 citroen
  • 6 pastinaken
  • olijfolie
  • 2 el honing
  • versgemalen peper
  • bosje verse tijm

BEREIDING
Schil de pastinaak met een dunschiller en snij het uiteinde eraf. Snij de pastinaak in de lengte door en halveer ze nogmaals, zodat je 4 parten krijgt. Leg ze los van elkaar in een vuurvaste ovenschaal. Schenk wat olijfolie over de parten en verdeel er ook een eetlepel honing over, wentel de pastinaak een keer goed om. Rooster de pastinaak in circa 40 minuten goudbruin en schep ze tussentijds een keertje om. Ris ondertussen de blaadjes van de verse tijm en verdeel voor het serveren naar smaak over de geroosterde pastinaak.

Smelt de boter in een ruime braadpan met een scheutje zonnebloemolie. Was en snij de citroen in plakjes. Wacht totdat de boter helemaal gesmolten en uitgebruist is. Braad de lamsracks ongeveer 3 minuten op de vetzijde op hoog vuur. Draai ze daarna om en bak ze nog 2 minuten aan de andere zijde. Bak de citroenplakjes kort mee. Leg de racks in de lengte in een braadslee met de kopse kanten strak tegen elkaar aan. Plaats een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees. Let op, dat je het bot niet raakt. Verdeel de citroenschijfjes over het vetlaagje dat naar boven ligt. Draai de oven terug naar 170°C. Schuif de braadslee net onder het midden in de oven en braad het vlees in 15-20 min rosé gaar. Bij een kerntemperatuur van 55°C * mag het lamsvlees uit de oven en laat het 5 tot 10 minuten rusten in aluminiumfolie op een warm bord. Breng eventueel op smaak met gemalen zwarte peper.

TIP: Kook de pastinaak 10 minuten voor, voor een extra smeuïg en goudbruin resultaat.

* Eet je de lamsrack liever medium, haal hem dan pas uit de oven bij een kerntemperatuur van 62°C. Het lamsvlees zal tijdens het rusten nog doorgaren en is dan iets lichter van kleur en wat vaster van structuur.

Print