Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Gegrilde lamskoteletjes met knolselderijstamppotje

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 8 lamskoteletjes
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 1 pakje grasroomboter
  • bosje peterselie
  • bosje bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 200 ml room

Laat het vlees eerst in de verpakking een uur op kamertemperatuur komen.


BEREIDING
Snij de knolselderij met een groot mes in plakken. Schil de plakken en snij in blokjes van 1x1 cm. Aardappels schillen en in grove stukken snijden. De aardappels met water en een snuf zout gaarkoken. Laat de knolselderij in een pannetje met de room en een uitgeperste teen knoflook zachtjes 5 minuten stoven. Roer de knolselderij af en toe om, om verkleuren te voorkomen en laat het met de deksel erop 15 minuten doorgaren. Aardappels na 20 minuten afgieten. Voeg de warme room van de knolselderij toe aan de aardappels en stamp tot een grove puree. Roer daarna de knolselderij door de aardappels en breng op smaak met gemalen zwarte peper.


Was de peterselie en de bieslook. Hak de verse kruiden fijn. Meng de zachte boter met de bieslook, peterselie en een uitgeperste knoflookteen tot een smeuïg geheel.


Verwarm een grillpan op het vuur tot deze begint te walmen. Leg de koteletjes in de grillpan, bestrooi met zeezout en gemalen peper en gril circa 2 minuten op elke zijde. Zet de pan uit en laat ze nog even liggen zo blijven ze warm en garen ze een klein beetje door terwijl je de borden kunt opmaken met het knolselderijstampotje. Maak het geheel af met verse peterselie en evt. een beetje citroenrasp over de koteletjes.


TIP
Als variatie kun je de koteletjes voor het grillen insmeren met wat mosterd en olijfolie.

Print