Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Gegrilde lamskoteletjes met knoflook en rozemarijn

Haal het vlees uit de verpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 lamskoteletjes
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook


BEREIDING
Haal de blaadjes rozemarijn van de steeltjes en hak ze heel fijn. Pel de tenen knoflook en pers of hak deze fijn. Meng de smaakmakers met de olijfolie in een diep bord tot een lekkere kruidenolie.

Verwarm een grillpan op het vuur tot deze begint te walmen. Dep de lamskoteletten droog en kruid aan beide zijde met peper en zout. Wentel ze goed rondom door de kruidenolie en leg ze naast elkaar in de grillpan. Schroei het lamsvlees eerst aan 1 zijde dicht op een hoog vuur. Zo krijgt het een mooi bruin streepje. Zet daarna het vuur iets zachter en bak de koteletten nog eens 2 minuten aan de andere zijde. Zet de pan uit en laat ze nog even liggen. Zo blijven de lamskoteletjes warm en garen ze een klein beetje door totdat ze lekker mals en rosé zijn. Klaar om te serveren, heerlijk met een eenvoudig bijgerecht.

TIP
Maak wat extra kruidenolie om tijdens het serveren apart op te dienen.

Print