Recepten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Flatbread met lamshoarma, frisse koolsalade en yoghurtmuntsaus

Haal het vlees uit de verpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram lamsshoarma
  • olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper
  • 4 stuks flatbread (of pitabroodjes)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 5 takjes verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • ½ witte kool
  • ½ rode kool
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

BEREIDING

Snij de halve kolen in fijne reepjes. Meng voor de dressing de olie, azijn, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper. Voeg de dressing toe aan de gesneden kool en meng goed door elkaar.

Pluk en hak de munt fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng beide door de Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen en breng op smaak met een beetje zeezout.

Verhit op hoog vuur een scheutje olie in een braadpan of wok. Roerbak het lamsvlees in circa 7 minuten gaar, deze is al lekker gekruid en heeft niets extra’s nodig.

Leg op ieder bord een flatbread, vul met koolsalade en het warme shoarmavlees. Maak het af met de frisse yoghurtsaus. Vouw het flatbread dicht, je mag dit lekker met je handen eten.

TIP

Verwarm het flatbread heel kort in de oven of in een droge koekenpan.

Print