Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamsschouder

  Basisbereiding Lamsschouder
  Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

  Het ideale vlees voor stoofpotjes bevat wat spieren en vet. Dat maakt het bijzonder smaakvol, maar ook wat taaier dan braadvlees. Door het vlees traag te garen wordt het bindweefsel uit de spieren lekker mals en houdt het vetlaagje de sappigheid van het vlees op peil.

  BEREIDING
  Kies een pan met dikke bodem, bijvoorbeeld gietijzer. Zo heb je een goede warmteverdeling. Zorg ook voor een deksel die goed sluit. Zo verdampt het vocht van je gerecht niet tijdens de bereiding.

  Snijd het lamsvlees (hals, borst of schouder) in blokken van 2x2 cm. Meng het vlees in een kom met zeezout, gemalen zwarte peper en een eetlepel bloem. Pel de ui en de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Verhit 1 klontje roomboter met een scheut olie in een stoofpan en schroei het lamsvlees op een hoog vuur dicht. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg vocht (bv. rode wijn) en de smaakmakers toe. Laat het lamsvlees met het deksel op de pan gedurende 1,5 uur zachtjes gaar stoven. Het vlees is gaar als het lekker mals is en uit elkaar valt.

  TIP
  Als basis voor de saus wordt meestal bouillon, wijn of bier toegevoegd. Daarnaast helpt een zuurtje om het vlees extra mals te maken. Voeg daarom een beetje azijn, citroensap of scherpe mosterd toe. De smaak van je stoofpot verrijk je dan verder met kruiden, specerijen en andere smaakmakers zoals; wortelen, paddenstoelen of gedroogd fruit.