Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamsrack naturel

  Basisbereiding lamsrack naturel

  Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.


  De lamsrack is het voorste deel van de rug en bestaat uit 7 of 8 ribben. Ideaal om in de oven te bereiden.

  BEREIDING oven
  Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit een stevige braadpan op hoog vuur.

  Smelt een klont roomboter met een scheutje neutrale olie en wacht totdat de boter helemaal uitgebruist is. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het vlees dicht schroeit en een mooi bruin korstje krijgt. Dit voorkomt dat de vleessappen uit het vlees lopen. Braad de lamsrack ongeveer 3 minuten op de vetzijde op hoog vuur. Draai deze daarna om en bak 2 minuten aan de andere zijde.


  Leg de rack op een plaat of een braadslee met ondiepe rand en bestrooi met zeezout en gemalen zwarte peper. Plaats een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees. Let op, dat je het bot niet raakt (dit geeft een vals resultaat). Schuif de braadslee net onder het midden in de oven en braad het vlees in 15-20 min rosé gaar. Bij een kerntemperatuur van 55°C * mag het lamsvlees uit de oven. Laat de lamsrack tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich mooi verdelen in het vlees.

  TIP
  Voeg eventueel extra smaakmakers toe in de braadslee, zoals knoflook en rozemarijn.

  * Eet je de lamsrack liever medium, haal hem dan pas uit de oven bij een kerntemperatuur van 62°C. Het lamsvlees zal tijdens het rusten nog doorgaren en is dan iets lichter van kleur en wat vaster van structuur.