Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamsrack gemarineerd (French Garden)

  Basisbereiding lamsrack

  Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

  De lamsrack is het voorste deel van de rug en bestaat uit 7 of 8 ribben. Ideaal om in de oven te bereiden.


  BEREIDING oven
  Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit een stevige koekenpan op hoog vuur. De gemarineerde lamsrack French Garden is al goed op smaak en heeft niets extra’s nodig. Heb je een lamsrack naturel gekocht, dan het vlees een beetje inwrijven met een snuf zout en flink wat verse gemalen peper.


  Smelt een klont roomboter bruin met een scheutje neutrale olie. Braad de lamsrack ongeveer 3 minuten op de vetzijde op hoog vuur. Draai deze daarna om en bak 2 minuten aan de andere zijde. Leg de rack op een plaat of een braadslee met ondiepe rand. Plaats een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees. Let op, dat je het bot niet raakt (dit geeft een vals resultaat). Schuif de braadslee net onder het midden in de oven en braad het vlees in 15-20 min rosé gaar. Bij een kerntemperatuur van 55°C * mag het lamsvlees uit de oven. Laat de lamsrack tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich mooi verdelen in het vlees.


  TIP
  * Eet je de lamsrack liever medium, haal hem dan pas uit de oven bij een kerntemperatuur van 62°C. Het lamsvlees zal tijdens het rusten nog doorgaren en is dan iets lichter van kleur en wat vaster van structuur.