Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamskotelet naturel

  Basisbereiding lamskotelet

  Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

  Lamskoteletten hebben een vetlaagje, dat geeft extra smaak aan het vlees. Laat het vetrandje tijdens de bereiding zitten. Het vlees is heel mals, ideaal om kort te grillen of bakken in de pan.


  BEREIDING grillen
  Verhit een grillpan op hoog vuur tot zeer heet. Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier. Bestrijk de koteletten eventueel met olie en breng goed op smaak met zout en peper. Leg de lamskoteletjes naast elkaar in de pan. Laat het vlees goed grillen totdat het vanzelf los laat. Draai de koteletjes om met een vleestang en grill ook 2-3 minuten aan de andere zijde. Je ziet nu de mooie grillstreepjes. Neem de grillpan van de hittebron en laat het vlees nog 5 minuten in de pan rusten voor het serveren.


  BEREIDING bakken
  Verhit een koekenpan op hoog vuur. Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier. Doe een klontje boter en een scheut neutrale olie in de pan. Breng de koteletten op smaak met zout en peper. Leg de lamskoteletjes pas in de pan als de boter goed gesmolten is. Bak 2-3 minuten aan elke kant. Laat het vlees nog 5 minuten rusten op een warm bord onder aluminiumfolie voor het serveren.


  TIP
  Welke manier u ook kiest om de koteletjes te bereiden, bedenk dan dat de gaartijd altijd af hangt van de dikte van de kotelet en persoonlijke voorkeur. De interne temperatuur van een lamskotelet rosé geserveerd zal in het midden rond 57°C zijn.