Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamshaasje

  Basisbereiding lamshaas

  Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

  Lamshaasjes zijn delicaat en zacht van smaak en structuur. Het haasje heeft maar een paar minuten op de grill of in de koekenpan nodig.


  BEREIDING bakken
  Verhit een stevige braadpan op hoog vuur. Smelt een klontje roomboter met een scheutje neutrale olie en wacht totdat de boter helemaal uitgebruist is. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het vlees dicht schroeit en een mooi bruin korstje krijgt. Dit voorkomt dat de vleessappen uit het vlees lopen. Bak de lamshaasjes rondom bruin in 3 minuten per kant. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het lamsvlees en de persoonlijke voorkeur. Haal het haasje uit de pan (en bewaar de jus voor een heerlijke saus). Bestrooi met wat zeezout en zwarte gemalen peper. Laat het lamsvlees 5 minuten rusten op een warm bord afgedekt onder aluminiumfolie.


  BEREIDING grillen
  De grillplaat goed heet voorverwarmen. Lamshaasjes in de lengte halveren en rondom insmeren met een neutrale olie. Leg de dunne haasjes gelijktijdig op de grill en grill ze aan beide zijde voor 1,5 minuut. Bestrooi het lamsvlees met zeezout en gemalen zwarte peper. Laat het lamsvlees 5 minuten rusten op een warm bord afgedekt onder aluminiumfolie.

  TIP
  Wrijf de lamshaasjes in met een mengsel van knoflook, honing, rozemarijn en olijfolie en laat deze smaken een half uur intrekken.