Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamsbout

  Basisbereiding lamsbout met been

  Haal het vlees uit de verpakking en laat het op kamertemperatuur komen.

  Lamsbout komt van de bil, het vlees kan op veel manieren verwerkt worden. Traditioneel gebraden aan één stuk. Door het bot in de bout te laten zitten, krijgt het meer smaak.

  BEREIDING
  Breng de lamsbout naar wens op smaak met verse kruiden. Wrijf het vlees goed in met zout, peper en olijfolie. Laat overtollig vet aan de bout zitten, dit zorgt ervoor dat het vlees niet zal uitdrogen en geeft extra smaak. Plaats de bout in een braadslee net onder het midden van de oven op 190°C.

  Bedruip het vlees tussendoor een keer met het vet dat er uit gelopen is, zo krijg je een mooi krokant laagje. Gebraden lamsbout is op zijn best als het mooi rosé in het midden is. Haal de bout bij 59 °C uit de oven. Gebruik een vleesthermometer om te bepalen in welke fase het lam wordt gegaard. Donker rosé van kleur (50-54˚C), rosé (55-59 °C), licht rosé (60-66˚C).

  Net zo belangrijk als het vlees voor bereiden op temperatuur te laten komen, is het rusten na bereiding. Laat de lamsbout afgedekt onder aluminiumfolie 10 tot 20 minuten rusten alvorens het aansnijden.

  TIP
  Om de kooktijd te verlagen, kunt u ook kiezen voor een lamsbout zonder been.