Onze producten

{

Maak kennis met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% Natuurlijk en 100% smaak.

Lekkerste recepten

  Lamsbout plak met been

  Basisbereiding lamsbout plak

  Haal het vlees uit de skinverpakking en laat het een half uur “ademen” en op temperatuur komen.

  De lamsbout plak wordt gesneden uit de bil. Het is verkrijgbaar met of zonder been en makkelijk te bereiden.

  BEREIDING pan
  Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt een klont boter met een scheutje neutrale olie. Dep de lamsboutplakken droog met keukenpapier en snij op enkele plaatsen het vetrandje in (zodat het vlees niet gaat opkrullen tijdens het bakken). Wrijf het vlees aan beide zijden in met wat zeezout en gemalen zwarte peper. Bak het lamsvlees eerst goed aan op één zijde; hou het vlees een beetje in beweging met een tang. Daarna herhalen aan de andere zijde. Braad het vlees ± in 7 minuten mooi rosé. Plaats de lamsbout plakken op een warm bord en dek dit af met aluminiumfolie. Laat het lamsvlees ± 5 minuten rusten voor het serveren.

  BEREIDING oven
  Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit een koekenpan goed heet. Smelt een klont boter met een scheutje olie. Dep de lamsboutplakken droog met keukenpapier en snij op enkele plaatsen het vetrandje in. Wrijf het vlees aan beide zijden in met wat zeezout en gemalen zwarte peper. Bak het lamsvlees op beide zijde kort aan op hoog vuur. Plaat het vlees op een bakplaatje en bak het in ± 6 minuten mooi rosé in het midden van de oven. Verpak de lamsbout plak in aluminiumfolie. Laat het lamsvlees ± 5 minuten rusten voor het serveren.

  BEREIDING grill
  Verwarm de grillpan totdat deze gaat walmen. Dep ondertussen de lamsboutplakken droog met keukenpapier en snij op enkele plaatsen het vetrandje in. Wrijf het vlees aan beide zijden in met wat zeezout en gemalen zwarte peper. Grill het lamsvlees op beide zijde 3-4 minuten, totdat het mooi rosé en mals van smaak is. Haal de grillpan van de hittebron en laat het lamsvlees ± 5 minuten rusten voor het serveren.


  TIP
  Snij de lamsbout plak voor het bereiden in stukken en maak er bijvoorbeeld een lamsspies van.